Fem gode råd, når du skal finde en psykolog i Århus

psykolog

Der findes mange psykologer rundtom i landet, og det kan derfor være svært at vælge hvilken psykolog, der er den rette for netop dig. Her følger fem gode råd, som er værd at huske på, når du skal finde en psykolog i Århus eller i en hvilken som helst anden by.

1) Find en psykolog med samme postnummer som dig

Det er en praktisk fordel, hvis du finder en lokal psykolog i Århus eller en psykolog, som hører til din by. Det gør det lettere at finde tid til psykologbesøg i en travl hverdag, og måske er det også mere trygt for dig at være i vante omgivelser.

2) Åbningstider, der passer til din hverdag

Det er også en praktisk fordel at finde en psykolog, som har åbningstider, der passer til din hverdag. Det gør det nemmere for dig at følge et behandlingsforløb, hvis det kan tilpasses efter dine gøremål, så psykologbesøgene ikke fører til unødvendigt besvær.

3) Vælg en specialiseret psykolog

Alle psykologer har grundlæggende psykologisk viden til at bearbejde psykiske udfordringer angående angst, depressioner, stress, dårligt selvværd samt sorg og livskriser. Tvangstanker, spiseforstyrrelser og livsstilsproblemer i forhold til familie og karriere udspringer også fra en psykisk udfordring, som påvirker i så høj grad, at din adfærd ændres herefter. I udvalget af psykologer kan du derfor med fordel vælge en psykolog, som er specialiseret til din situation, så du eksempelvis vælger en psykolog med særlig viden om angst eller stress. Du kan i den forbindelse også vælge en familiepsykolog og børnepsykolog fra Aarhus, som både kan hjælpe dig og dit barn igennem en skilsmisse eller andre familiære problemer.

4) Følg din psykologs anbefalinger

Du bør altid følge din psykologs anbefalinger, selvom det til tider kan virke smertefuldt. Det eksempelvis kan tage tid at erkende årsagen til dine psykiske udfordringer. Det kan blandt andet være ubehageligt at mindes et tidligere hændt traume, som kan have udløst angst. Alle psykologer arbejder ud fra evidensbaserede metoder, og du vil derfor efter endt behandlingsforløb have opnået en positiv udvikling, hvor dine psykiske udfordringer enten er helt væk eller mindsket, så de ikke længere dominerer din hverdag. Det er af den grund vigtigt, at du stoler på din psykologs viden og erfaren, så du færdiggør behandlingsforløbet og følger anbefalingerne fremover, så du sikrer, at dine psykiske udfordringer ikke blusser op på ny.

5) Få hjælp til finansieringen

Psykologhjælp hører ikke til sundhedsvæsenets universelle ydelser, og psykologer finansieres derfor igennem brugerbetaling. Du kan dog heldigvis få mindsket regningen, hvis du har en henvisning fra din praktiserende læge eller, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, hvor begge parter tilbyder henvisninger, hvis diverse krav for psykologhenvisning er opfyldt.

 

 

Psykologhuset Sdr. Palæ

Sønder Alle 10, 3. tv.

8000 Aarhus C

86 12 08 38