Hjælp til barnløse par

I kategoriseres som et barnløst par, hvis I på ét år ikke har opnået graviditet på trods af regelmæssigt samleje. Det er dog ikke ensbetydende med, at I aldrig vil opnå en graviditet på naturlig vis, men I kan heldigvis søge hjælp til kunstig befrugtning, hvis I ikke ønsker at vente længere på at blive forældre.

Professionel hjælp til befrugtning

I kan overlade ansvaret for befrugtning til en specialiseret fertilitetsklinik, som har stor erfaring med at hjælpe barnløse par, både heteroseksuelle og homoseksuelle par, samt enlige kvinder.

barnløse par

Lovmæssige krav til de kommende forældre

Lovgivningen på området stiller adskillige krav til par og kvinden, som skal overholdes før, at der vil blive tilbudt fertilitetsbehandling gennem det danske sundhedsvæsen. Diverse krav kan gøre det svært for par såvel som enkelte kvinder at blive erklæret berettiget til at få fertilitetsbehandling, men det er heldigvis muligt at søge hjælp hos en privat fertilitetsklinik i København, som kan gøre drømmen om graviditet til virkelighed uden den lovmæssige godkendelse fra sundhedssektoren.

Rådgivning til at forbedre dig og jer

Ved at kontakte en privat fertilitetsklinik vil der i stedet blive foretaget rådgivende samtaler, hvor eksperter i fertilitet vil forberede jer på at blive forældre. Denne rådgivning vil især henvende sig til kvinden, som blandt andet bør tilpasse sin livsstil til den kommende graviditet. Der vil derfor i høj grad blive opfordret til vægttab for overvægtige kvinder samt rygestop, ingen alkohol og et mindre koffeinindtag for alle kvinder. Rådgivning om vitaminer, akupunktur samt andre supplerende metoder til at øge chancen for graviditet vil også blive anbefalet ud fra nyeste viden på området. Denne rådgivning vil tilpasses efter årsagen til den ufrivillige barnløshed, hvis årsagen kan findes. Typen af behandling vil også tilpasses efter årsagen.

Klar til fertilitetsbehandlingen

Efter godkendelse fra en praktiserende læge eller efterlevet rådgivning fra fertilitetsklinikken, er du klar til at få udført fertilitetsbehandlingen. Langt de fleste barnløse par og enlige kvinder forsøger først med den anbefalede insemination, som kun kræver et simpelt indgreb for at befrugte kvindens æg med sæd fra manden eller fra en donor. Manglende held med førstegangsinsemination vil medføre op til fire forsøg i alt, hvorefter der typisk vil benyttes den effektive IVF behandling, hvor ægget og sæden blandes i et reagensglas. Her kan der også tages flere supplerende metoder i brug for at øge chancen yderligere for at opnå graviditet.

Vellykket gennemførsel af graviditet

Efter succesfuld opnåelse af befrugtet æg er det næste skridt i processen mod at blive forælder at gennemføre en vellykket graviditet. Her er det vigtigt at følge rådgivningen fra fertilitetsklinikken, og der kan eksempelvis gives særlig behandling til kvinder, som har haft problemer med gentagende spontane aborter.

I er ikke alene

Hjælpen til barnløse par og enlige kvinder i Danmark er stor, og ingen er derfor alene om at have problemer med barnløshed eller om at søge hjælp til fertilitetsbehandling. Barnet vil langt fra være det eneste barn, som er kommet til verden gennem kunstig befrugtning.

 

Vitanova

Vester Voldgade 106,3

1552 København V

33 33 71 01