Sådan behandles autisme

Autisme er allerede diagnosticeret hos op mod 55.000 danskere i alle aldre, og der kommer hvert år flere tilfælde til i takt med, at diagnosticering af autisme er blevet bedre. Diagnosticeringen sker typisk hos børn og unge, da kendetegnene gradvist kommer til syne gennem opvæksten, da autisme er medfødt. Kendetegnene ved autisme kan være svære at adskille fra almindelige sociale adfærdsproblemer, som ses i perioder hos mange børn og unge. Det er især svært at opdage og stille diagnosen i tilfælde af autisme i mild grad, men i de situationer er det stadig er vigtigt at få dæmpet symptomerne for at mindske udviklingen af autismen. I alle situationer ved mistanke om autisme er der brug for en grundig udredning af autisme for at undersøge, om der er tale om en udviklingsforstyrrelse eller blot almindelige problemer i den sociale adfærd. Med en diagnosticering på plads er det efterfølgende muligt at behandle autisme gennem et rådgivningsforløb, så autismen påvirker hverdagen og livet så lidt som muligt i fremtiden.

Individuelt rådgivningsforløb mod autisme

autisme

Der er muligt at få tilrettelagt et individuelt rådgivningsforløb i børnepsykiatri og ungdomspsykiatri, da langt de fleste tilfælde af autisme opdages hos børn og unge. Forløbet tilrettelægges typisk i tæt samarbejde mellem barnet eller den unge samt forældrene og de tilknyttede psykologer. Gennem samtale vil der skabes tillid til at få forståelse for hvilke problemer, som barnet eller den unge døjer med i hverdagen. Dette vil der være skabt overblik over gennem den grundige udredning, hvorefter det er muligt at beslutte hvilke former for støtte og behandlingsformer, der er brug for. Dette er en stor hjælp for barnet eller den unge samtidigt med, at det også er en stor hjælp for familien og venner. Der vil gives redskaber for alle parter til, hvordan eventuelle situationer kan tackles med henblik på at skabe en så normal hverdag som muligt.

Mistænker du, at dit barn har autisme?

Mistænker du, at dit barn har autisme, eller er diagnosen allerede stillet? Ventetiderne for udredning og behandling kan til tider være lange i sundhedsvæsenet, og derfor vælger mange forældre at søge hjælp i den private børnepsykiatri og ungdomspsykiatri, hvor ventetiderne er kortere. Den private børnepsykiatri og ungdomspsykiatri tager imod private henvendelser, hvor der er mistanke om autisme eller andre problemer samt et ønske om behandling hurtigst muligt. Det er dog også muligt at få glæde af de korte ventelister i den private sektor gennem en henvisning, som blandt andet kan fås gennem pensionskasser, forsikringsselskaber og institutioner i kommenen, hvis de har samarbejdsaftaler med privatklinikker i børnepsykiatri og ungdomspsykiatri.

Centrum Børne- og Ungdomspsykiatri
Bagsværd Hovedgade 119, 1. sal
2880 Bagsværd
44 44 46 48